Viime viikko oltiin Levillä ja koirat hoidossa, Alli ja Yra Maaritilla aussielaumassa, Miksua hoiti mun kämppis.

Sen jälkeen olen majaillut täällä kotona Inkoossa tekemättä mitään järkevää, mutta onpahan taas saanut puuhailla Yran kanssa. Tänään kun lähden kotiin mukaan tulee sekä Alli että Micie.

Piti kokeilla mitä Yra on oppinut, ja onhan se todella oppinut kaikenlaista, vaikka Fanny väittää etteivät ole treenanneet. Uskokoon ken haluaa :P
Kaukkarit meni tosi tosi hienosti, Yra sekä pysyi paikallaan että malttoi jopa odottaa käskyjä. Noudossa pitää varoa ettei varasta, mutta tuo jo kapulan ihan hyvin. Seuraamista alkaa jaksaa yhä paremmin ja se on tiiviimpää kuin ennen, joskin siinä olisi paljon parannettavaa juuri seuraamispaikassa ja perusasennoissa. Fanny oli juuri sopivasti rakentanut koulussa puutyössä hyppyesteen, joten hyppyäkin päästiin harjoittelemaan. Meni tosi hyvin. Yra ei kyllä heti istuutunut, mutta veikkaan sen johtuvan lumesta. Se ei ulkona halunnut istua perusasentoonkaan heti, vaikka muuten rakastaa lumessa möyryämistä. Sisällä olen myös yrittänyt harjoitella sitä ettei Yra kääntyisi kun sen taakse mennään noissa jäävissä liikkeissä. Varsinkin seisominen on tosi vaikea tuolle hulivilille joka haukansilmin tuijottaa ohjaajaansa. Luulen kuitenkin että se menee kokeessa paremmin kuin kotona, kun Yra on ainakin yleensä ollut kokeissa huomattavasti rauhallisempi.
Siitä kuitenkin iso plussa ettei Yra enää ennakoi perusasentoja yhtä herkästi kuin ennen.

Ainoa mitä en ole kokeillut on luoksetulon pysäytys, jonka Fanny väittää Yran osaavan, mutta epäilen hiukan. No se nähdään sitten joskus. Nyt nuo pääsevät taas vuoden tauon jälkeen osallistumaan ohjattuihinkin treeneihin, huomenna ensimmäiset. Ja tänään noilla on vielä agitreenit, jotka ehdin itsekin pitkästä aikaa nähdä.