Ensin käytiin Allin kanssa Kirkkonummella TOKO-kokeessa. Alli teki suurimmaksi osaksi aivan upeasti töitä. Tosi innokkaasti ja hyvällä kontaktilla. Seuraamiseen olen tosi tyytyväinen. Edistihän tuo hieman mutta jaksoi koko kaavion todella hyvin, ei ole enää yhtä malttamaton kuin nuorempana. Siitä 9. Liikkeestä pysähtymiset tosi hienoja, seisomisesta 10 ja maahanmenosta tuomari rokotti vähän koska sanon sen käskyn kuin kahtena sanana (maa-han). Luoksetulo niin hyvin kuin tuo osaa, seisominen vähän pitäksi. Olisiko tullut 8? Nouto oli upea, siitä täysi 10 :)
Sitten nuo meidän ongelmaliikkeet. Kauko-ohjaus, joka sujuu upeasti heittäytyen alas ja loikaten etujaloilla ylös treenatessa, mutta jostain syystä tuo ottaa paineita ja tekeekin asennonvaihdot tosi hitaasti ja varmistellen kokeessa. Hyppyä ei päästä koskaan harjoittelemaan, joten siitä odotetusti huono arvosana. Ensinnäkin kolautti tassut esteeseen, sitten sanoin vahingossa Allille "sivulle" kun kutsuin sen takaisin, enkä "tänne" kuten yleensä, mikä johtii siihen että tuo jäi ihmeessä nököttämään esteen toiselle puolelle kunnes toistin, sillä kertaa sen oikean (tänne) käskyn. Pisteita kertyi 167, eli ykköseen riitti :)

Sitten suunnattiin Fannyn ja Yran kanssa Lohjalle mölliagilitykisoihin. Kisoissa oli paljon enemmän osallistujia kuin olin arvellut netin perusteella, joten oltiin siellä todella aikasin ja jouduttiin odottamaan monta tuntia. Möllirata oli nopealle koiralle todella vaikea koska hypyt eivät olleet ollenkaan linjassa eikä takaa saanut ohjattua koiraa oikein. Alli varasti lähdössä ja hurjasteli 3. esteen ohi, sen jälkeen eksyi vielä jonnekin ja yksi rima taisi tippua. A:n kontakti meni tosi hyvin, ja pari sitä seuraavaa estettä. Puomin ylösmeno ok, alasmenolla pysähtyikin vasta takajalatkin maassa. Putken jälkeen oli loppu"suora" (esteet eivät edelleenkään olleet linjassa), eli yritin ehtiä reilusti Allin eteen, sillä seurauksella että putken jälkeinen este jäi välistä. Takaisin, ja Alli juoksikin kierroksen esteen ympäri. Takaisin taas, ja nyt hyppäsi sen. Loppu menikin ihan hyvin.
Taas odottelua kunnes Fansku ja Yra pääsivät radalle. Yra hyppeli paljon Fannyn ympärillä kun ei tiennyt minne seuraavaksi mennä. Pari rimaa tuli alas kun neiti hyppäsi enemmän ylös kuin eteen, kun ei ollut vauhtia. Putkelta tuli jostain syystä kielto, varmaan kun ei ollut treenannut pitkään aikaan ja viimeksi Yra meni sitä pussia, joten oli varmaan siitä vähän ymmällään. Viimeiseltä esteeltä taisi tulla vielä yksi kielto. Kaikkien hämmästykseksi tuo suoritus riitti voittoon (minimölleissä 4 osaanottajaa).

Että tänään on ollut hyvä päivä.

Huono video Yran radasta löytyy tuolta: http://www.dropshots.com/day.php?userid=176467&cdate=20061125&ctime=074538