Talvikauden alettua Allinkin ryhmä hieman muuttui ja treenit on aikaisemmin.

Pidettiin aluksi pieni estetesti, että kouluttaja (joka meille sama) näkisi minkä tasoisia koirat on. Alli oppi menemään kepit ilman käsiohjausta (sisäänmenossa meinaa välillä aloittaa väärin) oikealta puolelta. Tarkoituksena saada kepit kotipihalle edes vähäksi aikaa, että saisin ne opetettua kunnolla nyt äkkiä.
Keinua ei oltu harjoiteltu kuin kerran aikaisemmin. No tiesinhän minä ettei tuo sitä pahemmin pelkää, mutta otettiin kuitenkin tosi varovasti. Mitä vielä, kun käveltiin keinun ohi Alli sai neronleimauksen ja hyppäsi suoraan sinne yläkontaktille ja rämähti keinun mukana alas. Ei mitään reaktiota. Mentiin uudestaan, eikä mitään merkkiä pelosta. Ehkä se kuitenkin vihdoin alkoi katsella missä vaiheessa se keinu alkaa liikkua, ja tämähän on vain hyvä juttu tuon rämäpään kanssa. Todella pelkään että tuo vielä joku päivä satuttaa itsensä kunnolla, kun sillä on ikävä tapa jättää aivot kentän laidalle.

Kontaktit meni ok. Alkaa oppia sen ylösmenon :) Alasmenot meni hyvin kun juoksen vierellä, mutta tämä hidastaa kun Alli joutuu jäädä odottamaan, joten kokeilin niin että laitoin namin alustalle alasmenon jälkeen. Näin Alli meni itsenäisesti puomin loppuun asti jäämättä odottamaan, mutta alastuloasento oli vähän vino, välillä vain toinen takajalka kontaktilla. Mitähän me keksitään, en osaa oikein opettaa noita kontakteja. Mutta onhan tässä vuosia aikaa oppia, viimeistään sitten kun joskus ollaan kolmosissa jos ollaan ;)

Suorissa tuo irtoaa "ihan riittävän" hyvin, sieltä juoksen pari estettä jäljessä mutta kyllä tuo koira eteenpäin vaan liikkuu... Rengas on jännä, tuo osaa sen kuin vettä vaan vauhdistakin, vaikkei olla pahemmin harjoiteltu, eikä Alli ole koskaan mennyt ohi.