Ensin käveltiin kauppaan ostamaan lihapullia treeninameiksi koirille ja huomisia kisoja varten. Sitten mentiin kentälle tokoilemaan. Alli oli aivan kamala, riekkui ja pomppi hihnassa koko matkan kotoa kauppaan ja takaisin kentälle päin. Sekä vielä sen matkan kentältä kotiin. Ei lopettanut hetkeksikään ennenkuin laitoin kantamaan keppiä että tuolla olisi jotain parempaa tekemistä.

Aloitettiin ruudulla, ensin Alli. Alli jatkoi kuten edellisissä ruututreeneissä, hirveällä ryminällä juoksi ja riehui sen jälkeen itsekseen lelun kanssa, juoksi vaan ympyrää kentällä. Hohoijaa, mistä tuo saa kaiken energian? Sen jälkeen oli Yran vuoro. En ole koskaan nähnyt Yran tekevän ruutua, mutta Fanny vakuutti että Yra osaa. Oli kyllä hauskan näköistä kun tuo kirppu puski täysiä eteenpäin kohti ruutua sen ylipitkän varmaan yli 30 metrin matkan :D Sen jälkeen hyppäsi lelun kimppuun ja "tappoi" sen. Otettiin Yran kanssa vielä uudestaan samaan malliin ja meni samaan tyyliin paitsi että lelu piti tappaa vielä rajummin. Ja täytyy sanoa ettei Yran käytöksestä uskoisi että on juoksu meneillään, ei huomaa ollenkaan. Sitten Fanny + Yra ottivat vähän seuraamista namipalkalla, jonka jälkeen lähetys ruutuun. Sitten otin Allin kanssa seuraamista ja varsinkin käännöksiä vasempaan palkaten kun meni kääntyi hyvin. Sitten luoksetulon pysähdyksiä, seisoen. Mutta Alli meni jatkuvasti maahan ja kokeili jopa istumista. Tein ihan lyhyellä välimatkalla useampia toistoja, ja vihdoin sain Allin monta kertaa peräkkäin seisomaan. Lopuksi otettiin kisanomainen luoksetulo, joka oli täydellinen. Aivan upea, jopa viimeinen perusasento :) Vähän myös kaukoja, jotka nekin sujuivat upeasti, vaikka välillä olin yli 15 metrin päässä. Sitten tein pika-asennonvaihtoja ihan lähietäisyydeltä. Sekä kapulanpalautusta. Ja ruudusta kutsumisia, jotka meni hyvin mutta autoin Allia löytämään suoraan oikeaan paikkaan seuraamaan.

Fanny ja Yra harjoittelivat seuraamista, noutoa ja luoksetuloa. Hyvin meni. Yran seuraaminen näytti tosi hienolta, en ymmärrä, se ei koskaan tee minun kanssani mitään noin innokkaasti. Epäreilua ;) Noudossa oli taas vähän liikaa intoa ja suu ei meinannut pysyä kiinni joten kapula lenteli välillä... Ja perusasennot on aikamoista pomppimista. Kotona näytin vielä Fanskulle miten liikkeestä seisomisen voi opettaa. Yra kyllä oppii hetkessä jos joku viitsii opettaa, kahden toiston jälkeen pysähyi kuin tatti pelkästä käskystä mutta istuutui ennenkuin ohjaaja ehti viereen. Milloinkohan nuo uskaltaisi ilmoittaa kokeeseen... Lopuksi piilotettiin molemmille tunnarikapulat, molemmat etsivät hienosti ja löysivät äkkiä omansa. Jopa Yra. Alli vain pitäisi saada rauhoittumaan, ehkä pitäisi kokeilla lisätä niitä nameja sitten joukkoon kun on useampi kapula.