Otin ihan molemmat mukaan kun ajattelin ettei tällä viikolla kovinkaan montaa olisi. Ei noita kyllä usein jaksa molempia, varsinkaan Alli ei pidä ideasta että juoksisin radalla jonkun muun kanssa. Suorastaan törkeää!
Ensin tein sen virheen että laitoin ne samaan tolppaan kiinni. Alli kaikessa huomaavaisuudessaan päätti pureskella Micien remmin poikki, ei suinkaan omaansa. Alan jo seota laskuissa, olisiko tuo ollut neljäs vai viides remmi.

Ensin tokoiltiin kun hallissa oli tyhjää. Allin kanssa otettiin seuraamista, kauko-ohjausta, istumista ja luoksetulon ilman pysäytystä. Ihan ok mitä tuolta nyt voi odottaa. Yllättävää oli vain että Micie teki kaukot Allia paremmin, vaikken Miksun kanssa ole aikoihin tokoillut. Mutta westiethän ovat niitä jotka oppivat tekemättä... Micien kanssa otettiin seuraamista, eniten sivuaskeleita ja käännöksiä. Tosi kivasti meni, Miksu keskitty ja oli hyvällä päällä :) Sitten vielä niitä kaukoja ja pari läpijuoksua ja tuo lähti kivasti vauhdilla. Selvästi treenaamattomuus tekee tuolle hyvää. Sitten laitoin maahan yhden puomin osan ja tein Allin kanssa siinä kontakteja. En tiedä miten ihmeessä saisin tuon päähän sen oikean kohdan, se katsoo minusta milloin pitää pysähtyä eikä ollenkaan katso missä kohtaa puomia on. Eikä auta alustatkaan kun heti kun alusta on poissa tuo on yhtä kysymysmerkkinä. Alustan kanssa menee hyvin. Ehkä joskus...

Sitten tuli meidän tämän kertaiset kouluttajat tai oikeastaan kouluttaja oli poissa ja Satu oli suunnitellut kivat radat, tosin Allille tosi vaikeat, varsinkin ensimmäisen radan keppikulma. Mutta jess, Alli teki hienosti pussin ja keinun radallakin. Pussia ei olekaan koskaan tehnyt kesken rataa. Ekalla radalla ei myöskään rimoja tullut ensin alas, paitsi sitten kun en saanut keppejä toimimaan otin monta kertaa uudestaan keppejä ennen olleen okserin + kepit ja silloin okserista tuli pari kertaa alas toinen rima. Keppejä ei meinattu saada millään sujumaan, kunnes ymmärsin että vastaus oli helppo: minun piti vaan luottaa siihen että Alli löytää itse sisään ja pystyy itsenäisesti jatkamaan, se nimittäin osoitti että osaa jo sen verran, mitä en tiennyt. Micien kanssa tämä ensimmäinen rata meni aika hitaasti ja sekä Allin että Micien kohdalla ohjaus oli tosi hosuvaa.

Toinen rata oli pitempi mutta sujuvampi. Allin kanssa siinä oli muutama vaikea kohta. En mitenkään opi ymmärtämään miten paljon tilaa Alli tarvitsee. Tuntuu että olen tosi kaukana Allista ja silti olen oikeasti liian lähellä. Ja miten saisin lopetettua sen vieressä juoksun? Häiritsen vain Allia kun yritän ohjata samanlailla kun olen Miksua ja Kerttua ohjannut. Alli tarvitsee tosi rauhallista ja selvää ohjausta ja irtoaa tosi hyvin. Tästä radasta ei ensin meinannut tulla mitään. Kun lopulta sitten jätin Allin reilusti, kutsuin ja ohjasin Allin itse hakemaan kepit ja annoin sen tehdä kepitkin rauhassa menemättä itse väliin sössimään, niin sujui. Nyt ehdin myös keppien aikana katsoa riittävän selvästi linjan seuraavalle putkelle. Ja putken jälkeen kun annoin selvän eteen-käskyn niin hakihan tuo itse sen seuraavan hypyn toisin kuin silloin kun yritin itse juosta vierellä. Lopuksi kun sain ohjattua niin ei edes rimoja tippunut.
Micieltä tämä rata meni paljon paremmin ja vauhdikkaammin. Olen aloittanut pahan tavan Micien kanssa: en ohjaa enää melkein ollenkaan, juoksen vain vierellä. Ei toimi. Micie meinasi jopa lähteä itse väärälle esteelle selkäni takaa. Ja tällä tapaa Miciellä ei myöskään ole mitään tietoa muuta kuin yhdestä seuraavasta esteestä, ei mitään tietoa minne sen seuraavan esteen jälkeen. Kun sitten sain Micien pysymään lähdössä ja ohjasin muutenkin enemmän "Allimaiseen" tyyliin, niin Miciellä tuntui olevan vauhtiakin enemmän ja käännökset nopeampia. Meni tosi hyvin. Oppisipa joskus ohjaamaan, on kyllä paljon vaikeampaa nykyään kahden ihan erilaisen koiran kanssa. Kerttu ja Micie ovat loppujen lopuksi aika samanlaisia, vain suurempi koko tuo enemmän vauhtia Kertulle.

Allin kanssa otettiin vielä keppejä, kun olin huomannut että se tekee ne jo melkein ilman mitään apua. Siitä sain idean kokeilla sitä "väärää" puolta ja lopulta sain senkin melkein sujumaan, vain viimeinen väli jäi väliin mutta eiköhän sekin kohta onnistu. Treeniä kesti yhteensä varmaan kaksi tuntia.