Alkukesästä yritin treenata, tein jopa jonkinmoisen suunnitelman, jotta Allille saisi EVL:n liikkeet opetettua. Se kuitenkin jäi, ja ollaan vietetty kunnon kesälomaa, sekä minä että koirat, ilman mitään sen kummempaa tekemistä. Riehumisen ja leikkimisen seassa on kuitenkin joskus jotain tokoa muistuttavaa, ja laitoin Allille maahan myös puomin alastulos näköisen jutun, jossa ollaan välillä leikitty etutassut maahan nopeasti - seis - vapautus leikkiä. Lisäksi Allin kanssa on joskus otettu jotain viestin tapaista. Verijälkeä, jota oli tarkoitus harjoitella, ei olla tehty kun en ole löytänyt verta lähikaupoista. Höh.

Kesä-heinäkuun vaihteessa kaikki koirat olivat Varkaudella kisoissa. Menestystä ei pahemmin tullut, mutta Alli teki tosi hienoja ratoja. Oli tosi hyvin kuulolla, teki nättejä alastulokontakteja. Ekalla radalla tuli puomin ylösmeno, lentokeinu + ohi putkelta. Toka rata tosi hieno - mutta yksi rima tuli alas :( Vika (hyppy)rata ihan sähellystä, mutta ehkä se oli enemmän omaa syytä kuin koiran. Fanny ja Yra tekivät ekat viralliset starttinsa. Kahdelta ekalta radalta tulokset, jotain 40vp aika mukaan luettuna. Hyppäriltä heillekin hylky.
Miksu teki ensin hyvän radan, paitsi ettei ollut oikein kuulolla ja pomppi kaksi kontaktia. Tokalla radalla oli kuulolla, mutta keppien sisäänmeno sähellettiin. Vika rata sitten aika sähellystä mun puolelta, ja väsynyt Miksu tiputti rimoja.

6-8.7 vietettiin agirodussa Vöyrillä koko perhe. Yra teki tasaista hylkyä, ensimmäisen radan minun ohjaamana, sitten Fannyn, yhteensä neljä hylättyä starttia. Alli otti ekalta radalta kympin kahdesta rimasta. Loput hylkyjä. Yhden radan Alli kyllä meni virheettömästi, mutta yksi kurvi venyi niin että Alli pujahti keppien väärälle puolelle ja pian taas takaisin. Harmi, oli hieno rata :( Vauhti kasvoi myös kokoajan, juuri ja juuri pysyi kontaktit ja koira käsissä vielä viimoisilla radoilla. Nyt pitäisi päästä Alperoisen kanssa treenaamaan.
Miksu teki kaksi hienoa rataa, alittaen ihanneajan, mutta molemmilta radoilta tuli yksi rima alas. Toisen radan Miksu meni Tiinan (jolla on Rontti- ja Mimmi-westiet) ohjaamana. Olin tosi yllättynyt miten hienosti Miksu meni vieraan ohjaajan kanssa, eivät siis ikinä ole harjoitelleet, vaikka tottakai Tiina osaa tunnetusti ohjata, ja Miksu oli varmaan kiitollinen selkeästä ohjauksesta.
Joukkueradalla Miksu otti jälleen sen yhden vitosen rimanpudotuksella, ihan kivalla ajalla kylläkin. Fanny ja Yra sähelsivät kepeillä, kun Fanny unohti valssin ja yritti tehdä ne väärältä puolelta, jota Yra ei osaa. Loppurata ihan kivasti.

Seuraavakin viikonloppu, 14-15.7, agiloitiin. Nyt kuitenkin vain Miksun voimin, koska Yra lähti Fannyn kanssa Inkooseen, ja Allin punkinpuremaan tuli jotain pöpöjä, ja neiti on antibioottikuurilla, eli "doupattuna" ;) Miksu aloitti hienosti - ainakin tulosten valossa, radasta ei voi sanoa samaa - sijoittuen nollalla toiseksi. Seuraavalta radalta tuli kymppi, rima + jotain, mutta helkkarin hyvä rata, aikakin olisi puhtaana riittänyt voittoon. Sunnuntaina Miksu otti molemmilta radoilta vitosen, ekalta radalta virhe tuli kepeiltä ja yliaikaakin tuli aika paljon. Sijoitus oli kuitenkin neljäs. Sunnuntain toka rata oli tosi hyvä, Micie kuului niihin harvoihin jotka alitti ihanneajan, joskin niukasti, mutta keskellä loppusuoraa olleelta puomilta tuli se femma. Sijoitusta en tiedä, mutta aika olisi riittänyt kolmanteen sijaan seitsemästä puhtaasta radasta, eli aika hyvin raskasrakenteiseltä töppöjalalta ;)

Kai me nyt ikävä kyllä pari viikkoa lomaillaan, ihan ilman kisoja. Tylsää :(