Kukahan nyt joulupäivänä parempaa tekemistä keksisi kuin lähteä treeneihin? Hauskaa oli että paikalla oli viisi koiraa, kaksi Allia ja yksi Allu, ja minä kun kuvittelin etten ihan tavallista nimeä neidille antanut.

Allin kanssa otimme keppejä ja kontakteja, mutta kun meitä oli niin muutama treenaamassa (kaksi koirista tokoili toisella puolella). Kontaktit (A) meni loistavasti, Alli jäi täydellisesti paikalleen vaikka itse kuinka juoksin täysiä ohi :) Kepeillä sensijaan alkoi Allia ärsyttämään, kun korjasin, ja hiljainen agilitykoirani haukkui hyvin äänekkäästi protestiksi. Allin mielestä kepit ovat kamala hidastajaeste, kunhan äkkiä vaan selviytyy niistä niin pääsee jatkamaan, eikä kepeillä säheltäminen lainkaan ole Allin mieleen. Ei kyllä mikään sähellys, ainakaan jos minä sähellän, niin Alli kyllä kertoo mielipiteensä sellaisista ohjaajista...
Nopeasti saimme tarvittavat treenit tehtyä, ja siirryimme TOKO-puolelle treenaamaan samaa mitä Raija oli kultaistensa kanssa ottanut. Eli ruutua ja luoksetuloa. Luoksetulon Alli teki todella hyvin, pysähdyksineen, ei ennakoinut ja pysähtyi riittävän nopeasti, myös maahan. Olin ihan yllättynyt. Ensin Alli ei löytänyt ruutua, pyysin takaisin ja lähetin uudestaan. Nyt löysi. Sitten vielä kaksi kertaa uudestaan. Ruutua pitäisi kyllä treenata enemmän kunnolla. Jos ensi viikollakin päästäisiin Ruskan ja Allun seuraksi tokoilemaan, ovat varsin Allimaisia tokoilijoita. Edistämisen korjaamisen sain hyvän vinkin kun katsoin Allun seuraamistreeniä :)