Molemmilla radoilla tuomarina Marja Lahikainen. Ensimmäinen rata, joka oli hyppyrata, oli vaikea. Ohjaajan piti ehtiä juoksemaan vaikka minne, meidän kohtaloksi koitui niinkin tyhmä juttu kuin kielto pussilta ja Alli sitten juoksi kankaan yli, eli hylky siitä. No en kyllä ohjannut mitenkään huolellisesti, kun Miksu nyt olisi tietenkin mennyt sinne pussiin tuossa kohtaa. Sen jälkeen mun ohjaus hajosi vielä entisestään ihan surkeaksi sähellykseksi, yhdessä kohtaa Alli kävi vielä hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn, eli tuplahylly.
Radan hyvät puolet: yhtään rimaa ei tullut alas, Alli löysi hienosti kepeille ja kesti niillä mun takaaleikkauksen ilman mitään ongelmia.

Hyppyrata oli jo selvästi kivempi. Tällä radalla meidän ongelma oli yksinkertaisesti mun tottumattomuus nopeaan, irtoavaan koiraan. Alli meinasi lähteä yhdessä kohtaa kiertämään putken väärään päähän, ja se kulma oli sellainen ettei mulle ollut tullut mieleenkään että koira voisi keksiä lähteä sinne. Saman putken jälkeen oli myöhässä, Alli ehti edelle enkä saanut sitä työnnettyä puomille, vaan se sinkosi suoraan putkesta päin A:ta (joka myös oli niin järkyttävän kaukana etten ollut ollenkaan ajatellut että koira voisi keksiä sen niin kaukaa). Molemmilla kerroilla sain Allin kuitenkin kutsuttua takaisin ennenkuin tuli hylky, eli pelkkiä kieltoja. Kepeille Alli haki taas hyvin, mutta ne olikin helpossa kohdassa. A:n kontaktilta Alli liukui alas, vaikka yritti ottaa sen. Palautin sen kuitenkin siihen, en halua että ottaa tavaksi kisoissa. Siitä siis hylky. Lopun, melko mutkikas, hyppy"suora" meni sitten kivasti.

No en kyllä paljoo tuota parempaa odottanutkaan, ensimmäinen rata oli meille vaikea, toisesta oltaisiin voitu suoriutua ihan kivasti jos olisin huomannut nuo ansat. Alliin myös vaikuttaa vielä kisapaikan hälinä jonkin verran, se ei ole ihan niin hyvin kuulolla kuin treeneissä ja meno on vähän epävarmempaa. Tai sitten mä vaan oon epävarma ja tartutan sen Alliin.
Loistojuttu oli ettei yhtään rimaa tullut alas, milloinkohan ollaan viimeksi onnistuttu sellaisessa treeneissä? Ja oli tosi kivaa kisata taas alaluokissa, kaikkia mukavia seurakavereita paikalla ja kyllä se ilmapiiri vaan on rennompi, vaikka kyllä se kolmosissakin on kaukana totisesta.

Katsotaan olenko maanantaihin mennessä saanut jonkin ahaa-elämyksen ja oppinutkin ohjaamaan pikkukengurua ;)