Innostuin sitten pitkästä aikaa testaamaan tunnistusnoutoa. Ensin Allin kanssa, ja mitä vielä. Neiti suoritti tyylipuhtaan noudon >:( Ei sitten muka mitään muistoa siitä että tässä piti käyttää nenää. Ja kun Alli ei ymmärtänyt mitä halusin, niin se meni täysin lukkoon. Ei suostunut millään edes tarttumaan kapulaan. Tuollaisissa tilanteissa menee hermot tuohon koiraan. Hyppisi vaikka voltteja tai seisoisi päällään, kunhan vaan tekisi JOTAIN. Mutta kun ei... Niin no, lopulta luovutin siihen että sain Allin nostamaan tunnarikapulan suuhun, sen jälkeen Alli sai kantaa kapulan kotiin.
Sitten Miksun vuoro. Alku hyvin, Miksu haistelu hyvin ja teki töitä. Sitten ahnehdin, käytin samoja kapuloita, ja hajut selvästikin sekoittui. Miksu meni vähän hämilleen, kun ei tullutkaan palkkaa (toi siis väärän). Vaihdoin paikkaa, hain liiteristä pieniä takkapuunpaloja, valkkasin sellaisia jotka ulkonäöltään muistutti mahdollisimman paljon tunnarikapulaa, ja piilotin oman kapulan niiden joukkoon. Hyvin Miksu sieltä oman haisteli, kyllä se tietää mistä tässä on kyse, pitää vaan varoa käyttämästä samoja kapuloita.
Yran kanssa viimeiseksi ensin pelkän oman kapulan etsimistä. Yra juoksi hullun lailla ympäri alueella joka oli varmaan 10*10 metriä, juoksi pariin kertaan kapulan ylikin, kunnes oli purkanut energiaa sen verran että oikeasti pystyi keskittymään etsimiseen (se siis etsi kyllä kokoajan, mutta vauhti oli sellainen ettei tainnut nenä pysyä mukana yrityksestä huolimatta). Nousihan se kapula lopulta. Yralta en vielä vaadi nättiä luovutusta, kunhan tuo kapulan syliin tai käteen. Harjoitellaan nyt nenän käyttöä eikä oikeaoppista noutoa. Sitten sama juttu kuin Miksulle, puunpalasia ja tunnarikapula, ja kyllähän pikkuneiti sieltä kapulan löysi.

Illemmalla innostuin vielä keittämään käytettyjä tunnarikapuloita, ja tein molemmille vanhemmille ihan kilpailunomaiset tunnistusnoudot. Päivän aikana olin käynyt kaksi kertaa piilottamassa Allille vaan yhden oman kapulan, ja nyt se sitten taas muisti liikkeen. Alli oli kuitenkin sen verran epävarma että ravasi kapuloille, haisteli jonon ensimmäiset neljä kapulaa läpi koskematta niihin, osui omaan, otti sen, ja juoksi tyytyväisenä takaisin :) Sellainenhan se Alli on, niin onnellinen kun tietää että Hän osaa ;) Maailman hirvein asia on sitten se kun Hän ei osaa/ymmärrä/tiedä/pysty tehdä mitä pyydetään... Voi tuota koiraa.
Miksun kanssa sama juttu, mutta Miksun kapulat oli rivissä. Miksu juoksi riville, haisteli, haisteli, ei löytänyt, etsi jos se oma olisi vähän kauempana, eipä löytynyt, palasi takaisin riville, ja löytyihän sieltä lopulta oma. En ole ihan varma koskiko Miksu hampailla muihin kapuloihin, jonkin verran se kuitenkin niillä sähelsi. Enempi treenaus varmaan auttaisi, saisi varmuutta tuohon tekemiseen. Miksu tietää mitä kuuluu tehdä, mutta työskentely näyttää aika haparoinnilta.
Yran kanssa vielä sama, kolma kapulaa rivissä. Yra juoksi kapuloille, tarttui ensimmäiseen eteen tulevaan, sylkäsi sen pois sen näkösenä että yök, tää ei oo mun oma. Sen jälkeen tutki tarkkaan kaikkia kolmea kapulaa, nostellen ja asetellen niitä. Mikään ei kelvannut. Lähti vähän kauemmas kattomaan josko jossain olisi niitä lisää. Palasi kapuloille, otti uudestaan väärän kapulan suuhun, sylkäsi pois, otti toisen väärän kapulan suuhun, sylkäsi sen sen toisen väärän päälle. Otti oman kapulan, ja vähän aikaa mietittyään toi sen reippaasti. Itse istuin koko ajan paikoillani nurmikolla ja annoin tuon työskennellä kaikessa rauhassa. Ja vaikka aikaa kului, neiti ei antanut periksi, vaan mietti, ja lopulta ymmärsi ja sai tehtävän ratkaistua. Koko ajan se keskittyi vain kapuloihin ja tehtävään. Olin tosi tyytyväinen tuohon pentuun, se osasi käyttää nenäänsä ja varsinkin päätään, tiesi heti mitkä kapulat eivät ole omia, eikä edes yrittänyt tuoda niitä, ja varmistuttuaan siitä että varmasti oli löytänyt oman, lähti reippaasti tuomaan. Alli ekat tunnistusnoudot aikanaan oli aika samanlaisia. Luulenpa ettei kauaa mene niin Yrakin osaa tunnarin, tehdään muutama samanlainen, jos ei kapuloiden nostelu lopu, niin sitten lisätään niin monta kapulaa ettei hullukaan jaksa niitä kaikki nostaa ;)