Nyt kun on lukulomaa niin loistavasti voi pinnata lukemisesta (joka onkin jäänyt aika vähälle mm. viime viikon Sveitsin matkan takia) sillä tavalla että treenaakin koirien kanssa.

Allin kanssa otettiin ensimmäistä kertaa koskaan ohjattua noutoa. Alli osaa mennä tosi nätisti merkille, kiertää sen taakse ja jää siihen suorana seisomaan nokka minuun päin. Nouto sen sijaan onkin vielä tietenkin vaiheessa, kun ei ihan hahmota suuntia. Aletaan harjoitella leluilla pelkkiä suuntia, luulen että toimii Allin kanssa. Lisäksi otettiin tunnarin etsimistä yhdellä kapulalla risujen alta, vähän vaikeammastra piilosta jos se huolellinen nenänkäyttö saataisiin taas muistumaan tuon sählärin mieleen.

Miksun seuraaminen alkaa näyttää paljon hienommalta, alkaa oppimaan tuon takapuolen käytön, eikä pompi enää yhtä paljon mua vasten. Muuten Mic oli kyllä niin täpinöissä ja hupsu ja malttamaton kuin mikäkin pentu. Otettiin yksi merkki, tosi hieno ja vauhdikas :) Vauhdikas luoksetulo ilman pysäytyksiä. Vähän kaukkareita, jotka näytti ihan kamalilta. Micie liikkui varmaan jokaiseen mahdolliseen suuntaan, kun jalat ei millään pysy paikallaan. Lisäksi yhden tunnarin etsintää + kapulan luovutusta. Etsintä hyvä, luovutus ala-arvoinen. Steppailee paikallaan, istuutuu eteen eikä sivulle, istuu orava-asennossa, sylkäsee kapulan ennenkuin saan siitä otteen ja hyppelee sen jälkeen häntä heiluen ympärilläni... Kaikenlaista. Mutta enää ei tarvitse miettiä tykkääkö tuo TOKOsta vai ei ;)

Yrankin seuraaminen on parantunut valtavasti, olen agilitytreeneissä seurauttanut vuoroa odotellessa ja tulosta alkoi näkyä melkein heti. Neiti alkaa hahmottaa oikean seuraamiskohdan ja vaikka edelleen on kiire eteenpäin, tuo pyrkii nykyisin hieman hidastamaan ja hakee lähemmäs jalkaa. Nopeasti oppiva pikkuinen :) Luoksetulo on oikein hyvä, paitsi että mietin pitäisikö paikka-käsky vaihtaa odota-käskyksi. Yra käy helposti maahan kun sen jättää, ja luulen että syy on osittain siinä että se on yhdistänyt paikka-käskyn paikallamakuuseen. Täytyy kokeilla. Muuten tulee vauhdilla ja perusasentokin on nykyään ihan ok, vaikka parantamisen varaa olisi. Suurimmat ongelmat on jäävät liikkeet. Tuo säpäkkä pikkuinen ei malttaisi odottaa paikallaan. Pitää alkaa palkata taaksepäin, seisomisessa voisi heittää lelun taakse, maahamenoa olen vahvistanut ja se alkaa sujua. Hyppyä ei olla ikinä treenattu...
Yrakin etsi tunnarin vaikka täytyy sanoa että huolimattomin koira ikinä. Käveli pariin otteeseen kapulan yli, etsi sitä jopa jostain 20 metrin päästä takaani, mutta lopulta malttoi rauhoittua ja todella käyttää nenäänsä. Luovutus on huonontunut kun sitä ei ole harjoiteltu.

Että tällaista tokoilua tällä hetkellä.