Hevosen hakuu reissuun olin saanut mahtumaan kaksi starttia Maaninkalla, vaikka tiukkaa teki ja viikonloppuna ei ollut tekemisenpuutetta...

Tuomarina oli Marja Lahikainen, jonka edellisilta radoilta mulle oli jäänyt muisto ettei ne ollut siitä helpoimmasta päästä. Eikä ollut tänäänkään. Hyppyradalla riitti kaarroksia ja kiepauttelua eikä tämä väsynyt ohjaaja ollut tarpeeksi skarppina, tuloksena että yksi välistäveto epäonnistu ja Miksu kävi hyppäämässä ylimääräisen hypyn. Lopussa onnistuin myös ohjaamaan Miksun yhden hypyn ohi. Miksu teki kuitenkin oman osuutensa hyvin. Hylystä huolimatta meille oli merkattu aika 2,44, eli ilman virheitä oltaisiin ehkä nippa nappa ehditty ihanneaikaan, vaikka olikin tiukka sellainen.

Toiselle radalle sain sitten itseni hereille, sen verran pettynyt olin omaan sähellykseen ekalla radalla että jotain oli tehtävä ;) Tämä toinen rata olikin kuin meille suunniteltu, ei helpoimmasta päästä mutta Miksun nopeudella varustettua koiraa ehti hyvin ohjaamaan ilman että pääsi tulemaan mitään ylimääräisiä kaarroksia. Vain yhdellä putkella tuli vähän sähellystä, en ajatellut Miksun hypyn olevan niin pitkä, olisi pitänyt tehdä vähän niinkuin välistäveto että Miksu olisi nähnyt putken pään paremmin, nyt Miksu itse joutui etsimään sen. Onneksi koira on jo niin kokenut että selviytyy tuollaisesta. Siinä tuhlaantui ehkä puolisen sekuntia tai max sekunti. Tämä oli kyllä muuten paras rata joka ollaan koskaan tehty, Miksu juoksi kontaktitkin alas asti eikä tarvinnut arvuutella ottiko se ne vai ei.
Vaikkei rata ollut helppo, yhdeksästä kilpailijasta viisi teki virheettömän radan, osa yliajalla, Miksu suoriutui maaliin ajassa -1,93 joka riitti toiseen sijaan! :)

Se olikin sitten kolmas SM-nolla, kaikki agiradoilta. Vielä tuplanollat niin kukaan ei estä tuota westiä osallistumasta seuraaviin SM-kisoihin ;)