Tänään olikin koirarikas päivä. Ensin koitin opiskella trimmausta. Eiköhän siinä taas jotain oppinut.
Sen jälkeen tuli kiire viemään Miksu hierojalle. Lihakset oli kuulemma oikein hyvässä kunnossa, ei mitään jumeja. Kiva juttu :)

Sitten käytiin Fannyn + Yran ja Allin kanssa tokoilemassa. Yran ja Fannyn tokoilut meni tosi hyvin, Yra oli taas puuhasta tosi innoissaan, ja vaikka Fanny teki pitkiä seuraamispätkiä pysyi kontakti hyvin yllä. Maahanmeno ja seisominenkin ok. Luoksetulossa tehtiin Yralle erikseen vauhti, paikalla pysymis ja sivulletulo treenit. Vauhti ok koko ajan, paikallakin pysyi, sivulletulot pomppuineen niin ja näin ;) Yra sai myös juosta ruutuun, mutta noihin Yran ruututreeneihin pitää varmaan joskus ottaa vähän hallintaakin mukaan. Nyt meno näyttää samalta kuin olisi agiradalle menossa. Fanny kun pitää Yraa sylissä ja kertoo että seuraavaksi ruutu, alkaa jo koiran jalat ja suu käydä.

Allista huomasi treeninpuutteen. Se onkin se meidän koirista joka eniten tarvitsee säännöllistä treeniä. Eilen oltiin myös Allin kanssa treenaamassa, silloin yritti varastaa suoraan ruutuun menemättä merkille, vaikka tiesi hyvin minne kuului mennä... Ja kun huomautin asiasta menikin merkille sen näköisenä että tännehän olin kokoajan matkalla. Varmasti, juu. Kierroksia on Allilla ollut vähän liikaa nyt taas, kauhulla odotan miten saan sen pysymään aloillaan liikkeiden välissä kun mennään kokeeseen.
Liikkeistä joita ollaan otettu on paikallaolot sujunut oikein kivasti. Istumisessa valui kerran maahan ja pääsin huomauttamaan. Hyvä vaan, oli eka kerta kun noin kävi treeneissä, ja kisoissahan Alli otti nollan tuosta syystä.
Seuraaminen on ollut ok, iloista, mutta se tekninen puoli... Tämän syksyn rauhallisemman kauden jälkeen tuo palava into tähän hommaan on palannut, ja samalla tuonut mukana samat vanhat ongelmat, eli edistämisen ja pikkuista keskittymisongelmaa; "huomaan jokaisen liikkuvan lehden sadan metrin säteellä".
Idaria olen ensimmäistä kertaa saanut aikaiseksi harjoitella. Ja nyt olen saanut kaikki asennotkin sujumaan vaikka tekisi kisanomaisesti. Huomasin, että vaikka Alli osaa istumisen tosi hyvin, se ei ikinä onnistu suoraan maahanmenon jälkeen (jää seisomaan). Varmaan treenattiin ALO-AVO aikaan liikaa noita peräkkäin etteivät menisi sekaisin, ja se on jäänyt Allille mieleen, istumista ollaan aiemmin otettu noista erillään. Mutta nyt siis toivottavasti istuminenkin toimii.
Luoksetulo on hyvä, ellei seisominen mene maahanmenoksi. Pysähdykset ovat nopeita, eikä Alli ole enää ottanut niistä nokkiinsa, joten vauhtikin on paikallaan. Vähän kenguruloikkia piti ehtiä tekemään vikassa välissä :D
Ruudussa yritti tosiaan eilen varastaa suoraan ruutuun, tänään ei sitten muka hahmottanut ruutua, vaan yritti mennä erillisten merkkien taakse. Heti huomaa että on jäänyt vähälle treenille. No toivon että kun ei mitään käskyjä kuulu niin se kiertelee siellä sen verran itsekseen että jossain vaiheessa eksyy ruututötsien sisäpuolelle ja voin pysäyttää ;) Jos käy tuuri. Kyllä se nytkin sen hahmotti kun vähän helpotettiin. Loppuosaa en viitsinyt tehdä, kävelin vaan ympäri ja kävin välillä palkaamassa siitä että makasi paikallaan. Viimeksihän tuo varasti...
Noutoja on otettu aika vähän. Ohjatussa noudossa Alli syöksyi ensin kuin tykin suusta kapuloille. Vähän on vauhti ja itsevarmuus (vaikkei osaakaan :P ) kasvanut sitten viime treenien, silloinhan Allin asenne oli enemmän "emmä osaa, uskallanko mä mennä minnekään". Kunhan kerroin että sille tötsälle tosiaan mennään ekana, meni liike ihan täydellisesti. Hyppynoutoa tai metallia ei ole otettu ollenkaan, mutta se tuskin on ongelma. Metallia voisi ehkä käyttää suussa vielä jossain välissä. Tunnaria kokeilin vaan muistinvirkistykseksi, ja vaikka intoa oli kuin pienessä kylässä malttoi haistella rauhassa eikä nostellut muita, mutta kun lähti tuomaan pinkaisi sellaista vauhtia tulemaan että muut kapulat lenteli. Omakin lipsahti suusta ja kopattiin melkein ilmasta. Kahjo otus.
Kauko-ohjauksessa vaihdot ovat nopeutuneet ja liikeradat huonontuneet. Kokonaisuus ehkä kuitenkin parempi kuin viime kokeiden aikaan.
Tällä treenillä ei ole odotukset kovinkaan korkealla, mutta kiva mennä kokeeseen, ja ihana kun tuon motivaatio on taas normaalitasolla. Vissiin se juoksu sitten kuitenkin vaikutti, vaikkei ole ennen.

Micien kanssa ei aika riitä treenamiseen. Luotetaan siihen että se osaa liikkeet - tai sitten ei. Sellaistahan sen kanssa tokoilu on kuitenkin, osasi se tahi ei. Huomenna yritän ehtiä ottaa muutaman ruutuun namilautaselle lähetyksen, ja ehkä tunnarikapulan etsintää. Ruokaa ei rouvalle tänään tipu ennenkuin tuo metallin, ilkeä emäntä ;)
(onneksi tuo toisi ruoka-aikaan vaikka pk-kapulaa, ettei tarvitse pelätä Miksun jäävän ilman ruokaa...)

Blogin kirjoittaminen on jäänyt vähälle, eipä ole kyllä ollutkaan paljon kirjoitettavaa. TOKO-treeniryhmää ei ole, agitreeneihin ei olla ehditty, yhdet agikisat käytiin Allin ja Fanny Yran kanssa Turussa 6.10. Yra ja Fanny teki ihan kivaa rataa, hylky ja 10 + yliaikaa. Alli pisti ekan radan ihan pelleilyksi, tokalla sentään yritti kuunnella.