Jääkaapista löytyi vanhaksi mennyt jauhelihapaketti - täydellistä superherkkua koirille ;)

Allin kanssa olin päättänyt että nyt pidetään hauskaa treeneissä, sama se paljonko virheitä tulee mutta motivaatiolle täytyy tehdä jotain. Ja nyt meillä olikin hauskaa! :) Otettiin ruutua. Merkille Alli meni tosi kivasti vauhdilla, ja ruutuun lähti lujaa. Ensin vaan meinasi että olikin ohjattu kyseessä, ja juoksi vinosti taaksepäin, mutta näki ruudun ja juoksi sinne. Kerran pysäytin, käskin maahan ja tein koko ruudun loppuosankin. Meni tosi hyvin. Neiti tuli heti innoissaan seuraamaan, ei juossut senttiäkään ohi ja seurasi nätisti. Otettiin luoksetulo läpijuoksuna. Lähti heti alusta täysiä eikä yrittänytkään ennakoida pysähdyksiä. Pysähdyksiä otettiin patukalla leikin lomassa, samoin kuin kaukkareitakin niin että leikittiin, käskin maahan, peruutin ja samalla käskin seisomaan ja istumaan vuoronperään. Tosi hyvin oli kuulolla ja totteli nopsaan ja täsmällisesti, etenemättä senttiäkään. Ohjattua tehtiin niin että noutokapuloiden sijaan oli leluja. Nopeutti selvästi merkiltä lähtöä ;) Ja oli ihana nähdä taas se Allin tavallinen iloisesti virnistävä naama, kun se patukka suussa juoksi luo :) Vähän oli siinä kyllä ongelmana löytää ne lelut, kun ne näky niin huonosti, ja lisäkäskyjä tarvittiin, mutta pääasia että Alli tosiaan oli iloinen.
Tehtiin myös oikein pitkä seuraamispätkä, niin että palkkasin usein. Paikka ja kontakti oli hyvät, ja käännökset. Perusasento on varmaan treenin puutteesta kesän aikana nyt vähän vino, ja paikallaan siirtymisiä on harjoiteltu liian vähän, niissäkin tulee helposti vinoon, mutta olin silti tyytyväinen. Otettiin ekaa kertaa myös kokeenomainen idari. Meni aivan loistavasti, ellei lasketa että nauroin ihan kippurassa kun Allin piti liioitella sitä pyllyn heittoa niissä käännöksissä. Heitti itsensä varmaan puoli kierrosta ympäri ja olikin pää ihan väärään suuntaan ja sitten kiiruhti korjaamaan paikkansa. Pydähdykset oli nopeita, ja ihanaa kun tuo todella ymmärtää että ne pysähdykset tarkoittaa että jähmettyy siihen asentoon eikä eväkään liikahda vaikka kävelen ympärillä.
Lopuksi jätin istumaan. Tätä ei olla koskaan harjoiteltu mutta en usko että on ongelma, Alli ei ole sen tyyppinen että menisi maahan, enkä voisi kuvitellakaan että se lähtisi tulemaan luo jos olen sanonut paikka. Nöyrä tyttö kun on. Ja Allihan istui kuin patsas, vain pää liikkui sen mukaan missä itse kävelin, kun kävin keräämässä kaikki lelut ja merkit, kävelin kentän toiseen päähän piiloon hetkeksi, kävelin takaisin, pakkasin kaikki reppuun parin metrin päässä vinosti Allin takana ja rapisuttelin namipussia Allin takana. Silti tassut ei liikkuneet minnekään.
Tulipa pitkä sepustus, mutta oli niin kiva taas treenata iloisen Allin kanssa! :)

Miksun kanssa tein pihalla äidin avustuksella tunnarin. Ensin piilotin yhden, sitten kisanomaisesti niin että käännyin kun äiti vei kapulat. Miksu etsi hyvin, mutta lopuksi taas maisteli kapuloita. Nyt se on alkanut luottamaan siihen että löytää oman, mutta pitää hirmu tarkkaan haistella kaikki läpi ettei vaan tule vahingossa väärä. Nyt haisteli ensin kaksi, kolmas oli oma ja huomasi Miksusta että se tiesi sen. Mutta loput piti vielä tarkistaa, muutamaa ikävä kyllä kokeilla jopa hampailla ennenkuin palasi sille omalle ja toi sen. Ihan ok, vaikka tuosta tulisikin nolla. Ainakin Miksu tietää nyt mitä tekee, väärää ei ole tuonut kertaakaan.

Yran piti myös päästä kun muutkin sai treenata. Seurasi upeasti. Etujalat nousi korkealle, häntä heilui isolla kaarella ylhäällä selän päällä ja piti kokoajan kontaktia yllä. Juoksussakin piti oikean paikan :) Käännöksissä pysyi hyvin mukana. Palkkasin usein. Maahanmeno ja seisominen meni hyvin ekalla käskyllä. Luoksetulo oli vauhdikas, mutta kun tyhmä pidin jauhelihaa valmiina kädessä niin perusasento oli siinä mahdollisimman lähellä ruokaa eikä ihan mun vasemmalla puolella ;) Muuten teki oikein hyviä, suoria perusasentoja tänään, vaikka perusasentoon ei Yran mukaan voi tulla hyppäämättä siihen. Lopuksi vielä AVOn kaukkareita. Paremmin ei olisi voinut koira niitä tehdä. Heittäytyi maahan ja pomppasi istumaan, ja takamus pysyi visusti paikallaan.
On tuo vaan mainio pikkuotus.